Complete the Sentences

Complete the Sentences 1

Write the sentences and complete them by choosing the best option below:

 1. I live in a… a) car. b) office. c) house. d) factory.

__________________________________________________________________________

2. I like watching TV every… a) year. b) minute. c) night. d) fortnight.

__________________________________________________________________________

3. I like wearing… a) curtains. b) jeans. c) newspapers. d) a box.

__________________________________________________________________________

4. In the summer it is… a) interesting. b) dark. c) expensive. d) hot.

__________________________________________________________________________

5. In my living room I have a… a) bed. b) bath. c) garden chair. d) sofa.

__________________________________________________________________________

6. I like my job because it is… a) enjoyable. b) terrible. c) boring. d) dull.

__________________________________________________________________________

7. My favourite meal is… a) coffee. b) milk c) water. d) sausage and chips.

__________________________________________________________________________

8. Last night I saw a film at the… a) Indian restaurant. b) cinema. c) school. d) gym.

__________________________________________________________________________

9. I have a girlfriend called… a) Terry. b) Bob. c) Laura. d) Jeff.

__________________________________________________________________________

10. I work in a… a) shop. b) phone booth. c) lift. d) optician’s.

__________________________________________________________________________

Check your answer:

1. c) 2. c) 3. b) 4. d) 5. d) 6. a) 7. d) 8. b) 9. c) 10. a)

 


Complete the Sentences 2

 

Write the sentences and complete them by choosing the best option below:

1. My dad is a . . . a) fireman. b) fireplace. c) fire brigade. d) fire engine.

2. I don’t like taking . . . a) exam. b) exam paper. c) exams. d) exam preparation.

3. When do you want to go . . . a) homework? b) home? c) house? d) walk?

4. How much is a . . . a) price? b) tickets? c) ticket? d) pay?

5. My sister is twelve years . . . a) older. b) old. c) young. d) aged.

6. These questions are . . . a) easier. b) hardest. c) easy. d) easiest.

7. That clock on the wall is . . . a) young. b) fast. c) heavy. d) slowed.

8. Are you coming home . . . a) yesterday? b) tomorrow? c) last week? d) a week ago?

9. I go shopping twice a . . . a) hour. b) week. c) sometimes. d) never.

10. On Friday night I go to the . . . a) pubs. b) visit. c) cafes. d) pub.

11. How do I get to the post office from . . . a) everywhere? b) left? c) here? d) there?

12. I wish I could go on . . . a) break. b) weekend away. c) holiday. d) travelling.

13. There’s something wrong with the . . . a) cleaned. b) dust. c) hoovered. d) dishwasher.

14. Friday is my favourite day of the . . . a) month. b) week. c) afternoon. d) year.

15. I start my new job next . . . a) monthly. b) month’s time. c) months. d) month.

16. The film was really . . . a) badly. b) good. c) lonely. d) especially.

17. My exam results are . . . a) glad. b) surprised. c) disappointing. d) pleased.

18. The coach is waiting for . . . a) some. b) us. c) student. d) driver.

19. Nobody knows where the book . . . a) gone. b) said. c) were. d) is.

20. I like listening to the . . . a) cupboard. b) heater. c) radio. d) pictures.

Check your answer:

 1. a) 2. c) 3. b) 4. c) 5. b) 6. c) 7. b) 8. b) 9. b) 10. d) 11. c) 12. c) 13. d) 14. b)

15. d) 16. b) 17. c) 18. b) 19. d) 20. c)


Complete the Sentences 3

Write the sentences and complete them by choosing the best option below:

1. I’m taking my wife to see a . . . a) theatre. b) play. c) poster. d) screen.

2. In the winter we leave the heating . . . a) under. b) in. c) on. d) near.

3. A giraffe has got a long . . . a) head. b) neck. c) arms. d) shoulder.

4. Can you pass me my folder . . . a) thanks? b) please? c) excuse me? d) hi?

5. I washed my hair this . . . a) later. b) never. c) morning. d) time.

6. Hussain can’t play the . . . a) lamp. b) football. c) guitarist. d) piano.

7. My boss was really . . . a) pink. b) busy. c) entertain. d) into.

8. It’s her birthday on the . . . a) fiftieth. b) day. c) eleventh. d) fourteen.

9. The concert started on . . . a) hour. b) arrived. c) time. d) month.

10. Her sink is blocked. She needs a . . a) baker. b) dentist. c) plumber. d) doctor.

11. I need to go to the bank before it . . a) opens. b) pays. c) arrives. d) closes.

12. Spring is my favourite . . . a) month. b) week. c) season. d) fortnight.

13. I’m going to get my hair . . . a) made. b) cut. c) covered. d) on.

14. The Romans came to Britain in . . . a) 45 RPM. b) 7.45 AM. c) 8th May. d) 55 BC.

15. Have we got any more . . . a) sausage? b) baked bean? c) bacon? d) biscuit?

16. What is the capital of . . . a) UK? b) London? c) South America? d) the UK?

17. We’ve booked our . . . a) travel agent. b) holiday. c) library. d) pizzas.

18. Have you got a student . . . a) with? b) loan? c) line? d) discounts?

19. When will my car be . . . a) ready? b) real? c) relied? d) related?

20. Have you ever met my . . . a) soldier? b) dad’s? c) sister? d) famous?

 

Check your answer:

 1. b) 2. c) 3. b) 4. b) 5. c) 6. d) 7. b) 8. c) 9. c) 10. c) 11. d) 12. c) 13. b) 14. d)

15. c) 16. d) 17. b) 18. b) 19. a) 20. c)

Complete the Sentences 4

 

Write the sentences and complete them by choosing the best option below:

1. Do you mind if I have a . . . a) washing? b) watch TV? c) show? d) shower?

2. My mother lives in . . . a) a field. b) Newcastle. c) wherever. d) road.

3. Do you like crossword . . . a) please? b) puzzles? c) game? d) written?

4. What’s your sister’s . . . a) neighbour? b) friends? c) name? d) aged?

5. We live in a semi-detached . . a) bank. b) garden. c) estate. d) house.

6. The only one who knows is . . a) Harry Miller. b) cat. c) the computer. d) everybody.

7. We aren’t going to make . . . a) us. b) it. c) in. d) if.

8. They are just good . . . a) of you. b) sense. c) friends. d) advice.

9. My car won’t . . . a) drive. b) start. c) gone. d) broken.

10. We are saving up to get . . . a) buying. b) shopping. c) married. d) expensive.

11. This film is really . . . a) good. b) greater. c) open. d) enjoyed.

12. Can I borrow your . . . a) elbow? b) ruler? c) waiter? d) time?

13. That’s the last . . . a) one. b) isn’t it? c) times. d) gone.

14. School is the best time of . . a) his life. b) their lives. c) your life. d) Owen’s life.

15. My leg . . . a) ends. b) goes. c) hurts. d) changes.

16. This problem is . . . a) often. b) grey. c) early. d) serious.

17. When shall I come . . . a) with? b) round? c) under? d) go on?

18. The policeman told me to . . a) calm down. b) accident. c) cried. d) replied.

19. Jemma stole my . . . a) achieves. b) age. c) make up. d) disliked.

20. The concert starts at . . . a) one. b) thirteen. c) time. d) in the evening.

Check your answer:

 1. d) 2. b) 3. b) 4. c) 5. d) 6. a) 7. b) 8. c) 9. b) 10. c) 11. a) 12. b) 13. a) 14. c)

15. c) 16. d) 17. b) 18. a) 19. c) 20. a)


Complete the Sentences 5

 

Write the sentences and complete them by choosing the best option below:

1. How many children have you . . . a) came? b) own? c) got? d) took?

2. My uncle and aunt are . . . a) people. b) divorced. c) mixed. d) into.

3. I love reading a good . . . a) phone call. b) receipt. c) gas bill. d) novel.

4. The future will be . . . a) afraid. b) bright. c) interested. d) waited.

5. Once upon a . . . a) time. b) who. c) story. d) Time.

6. The man left his . . . a) future. b) in it. c) keys. d) addressed.

7. I bought some flowers at the . . . a) optician’s. b) market. c) carrier bag. d) bakery.

8. Noel watched his brother . . . a) come home. b) came home. c) lived. d) hear.

9. Your dog is so well- . . . a) travelled. b) meant. c) done. d) behaved.

10. I feel tired after that . . . a) go swimming. b) walk. c) go out. d) exercised.

11. The only way is . . . a) about. b) in. c) out. d) up.

12. I’m sorry about . . . a) getting. b) that. c) when. d) who.

13. Aren’t those fireworks . . . a) smelly? b) excited. c) lovely? d) gone?

14. I didn’t like your . . . a) name. b) address. c) attitude. d) farmer.

15. Petrol is far too . . . a) near. b) going. c) great. d) expensive.

16. The shock will kill . . . a) him. b) everything. c) flowers. d) hers.

17. It doesn’t rain every . . . a) afternoons. b) day. c) day? d) all the time.

18. The show must go . . . a) if. b) since. c) on. d) up.

19. Blackpool is on the west . . . a) coast. b) sea. c) lake. d) resort.

20. How many stars are there in the . . . a) air? b) evening? c) sky? d) sky.

Check your answer:

 1. c) 2. b) 3. d) 4. b) 5. a) 6. c) 7. b) 8. a) 9. d) 10. b) 11. d) 12. b) 13. c) 14. c)

15. d) 16. a) 17. b) 18. c) 19. a) 20. c)


Complete the Sentences 6

 

Write the sentences and complete them by choosing the best option below:

1. We never even said . . . a) hello. b) good afternoon. c) see ya. d) goodbye.

2. My hands were . . . a) taken. b) clean. c) serious. d) looked.

3. My husband’s name is . . . a) Derek. b) Emma. c) Charlotte. d) father.

4. The piano is too heavy to . . a) be. b) got. c) advise. d) move.

5. That girl looks . . . a) hurrah. b) ridiculously. c) silly. d) really.

6. Let’s try to save the . . . a) travel. b) impossible. c) planet. d) recycle it.

7. That was 20p cheaper in . . . a) this shop. b) that way. c) this piece. d) her own.

8. Can you speak a bit . . . a) up a bit? b) please? c) more time? d) louder?

9. The coffee is over . . . a) then. b) there. c) taken. d) where.

10. Then he told us a . . . a) long. b) time. c) place. d) story.

11. I don’t believe . . . a) in. b) if. c) it. d) is.

12. Who wants to go . . . a) first. b) second time? c) that? d) first?

13. It was only a . . . a) agree. b) fun. c) joke. d) good.

14. Give me a . . . a) egg. b) ring. c) apple. d) ring me.

15. We don’t know what to . . . a) think. b) thought. c) wished. d) did.

16. It was chucking it . . . a) in. b) down. c) with. d) up.

17. Can I help at . . . a) the morning? b) with you? c) all. d) all?

18. My mum sent me a . . . a) shopping. b) present. c) Letter. d) blue.

19. We didn’t enjoy . . . a) camping. b) camped. c) the curtains. d) us.

20. I live in . . . a) bristol. b) Bristol? c) Bristol. d) BristoL.

 

Check your answer:

1. d) 2. b) 3. a) 4. d) 5. c) 6. c) 7. a) 8. d) 9. b) 10. d) 11. c) 12. d) 13. c) 14. b)

15. a) 16. b) 17. d) 18. b) 19. a) 20. c)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s